Cum ar arăta pentru tine o lume fără teatru? O lume fără teatru... nu ar fi o lume liberă. Ar fi searbădă și mult mai haotică. Ar fi lipsită de iubire și viața n-ar mai fi viață, pentru că eu cred în forța vitală care se naște pe scenă! În acel spațiu ludic nu mai ai bariere, nu te mai poți ascunde, ci pur și simplu trebuie să fii! În viața de zi cu zi, ne e din ce în ce mai greu să fim noi înșine din cauza prejudecăților impuse de societate, dar teatrul are putere transformatoare, este spațiul unde putem reflecta asupra lumii în care trăim și o putem face să se schimbe.

Sar sikavelas andar tute jekh sundal bi teatrosqe? Jekh sundal bi teatrosqe…na avelas jekh vesti sunadl. Avelas jekh birangiardo sundal thaj but maj denilo. Avelas bi kamipnasqe thaj bi givipnasqe, na maj avelas givipen, andar sosqe me pakiav and-o givipnasqo zor kaj bianel pes p-I sćena! And- kodova ludikano than ma na-I tut aćhajmata, na maj aștis te garaves tut, tha si te vaes ćaćes tu! And-o divesutno givipen si amenqe but maj phares te avas ame andar sosqe o anglal pringearipen e societatar, tha o teatro si les o pharuvipnasqo zor, si o than kaj aștis te dikhas opral o sundal kaj givas thaj aștis te keras lan te paruvel pes.

Ninel Petrache-Nini

 Actor de peste un deceniu. Îi place meseria de actor pentru că oferă posibilitatea explorării mai multor vieți, mai multor situații și personaje care se află în fiecare dintre noi. E o modalitate extraordinară de auto-cunoaștere și de a te apropia de oameni. Are un Master în Arte Teatrale, însă crede că pentru a fi un bun actor, nu ai neapărat nevoie de școli, ci de sinceritate, plăcerea de a juca și atenție. A susținut încă din 2005 cursuri de actorie, dicție, mișcare scenică și improvizație. Timp de trei ani a ținut cursuri gratuite de actorie pentru copii romi. În filmul „Aferim!” a fost coordonator și mijlocitor între români și romi. Este inițiatorul școlii de teatru RomActor, împreună cu Agenția de presă Active Watch. 

Si aktoro maj but deșe berșendar. Kamel I kadaja mistia aktoruresqo andar sosqe del lesqe o aștipen te pringeanel maj but givimata, maj but situacie thaj peronźuria kaj si sarkonendar mașkar amende. Si jekh buti laćho misal te pringeanel pes korkoro thaj te pașol pes maj but e manușendar. Si les jekh mastéro and-el teatralutne arturia, thaj vov pakial ke kaș te aștis te vaes jekh laćho aktoro na-I nevoia numaj e șkolatar, maj mișto si te vaes pakivalo, te avel tut o kamipen te keles thak te avel tut but atencia. Inkerdias andar o berș 2005 aktoriaqe kursuria, vakiaripen, sćenaqo kelipen thaj improvizacia. Trin berșa vov inkerdias aktoriaqe kursuria bi lovenqo andar e ćhave. And-o filmo ”Aferim!” sas o koordonatoro thaj o mașkarutnori mașkar e gage thaj e rroma. Si o anglutnori e teatrosqi șkola Rom Actor, khetanes e Presaqi Agencia Active Watch.

Shopping Basket
RO