Premiul Special British Council

la Gala Premiilor UNITER 2020

Giuvlipen a câștigat în 2020 premiul special British Council Romania pentru activitatea de promovare și susținere a incluziunii sociale și încurajarea implicării sociale.
Suntem mândre pentru că am creat un teatru progresist și că spectacolele noastre promovează vocile actrițelor rome și actorilor romi, care de multe ori nu își găsesc un loc în mediul teatral din România din cauza stereotipizării și a rasismului.
Mulțumim British Council România pentru că nu este prima dată când ne-a sprijinit. Asta ne dovedește că există un angajament real față de teatrul nostru feminist rom.
La câteva sute de ani după ce sclavii culturali romi au pus bazele teatrului premodern în țările române, un teatru rom și actrițe rome sunt premiate pentru prima dată în istoria premiilor UNITER.
Acum, la 5 ani de la înființarea Giuvlipen, ne cerem dreptul de a avea o instituție de teatru rom de stat, care să ne reprezinte, așa cum au toate celelalte minorități naționale.
Celebrăm acest moment și vrem să mulțumim comunității noastre rome pentru că este o continuă inspirație pentru munca noastră artistică.
Ame sam anglipen, ame sam Roma. Opre Roma!
Shopping Basket
RO