workshop call out

Consimțământ și vindecare în teatru

fotografie din spectacolul Corp Urban

Pe 9 septembrie 2023, compania de teatru Giuvlipen vă invită la atelierul de teatru gratuit „Consimțământ și vindecare în teatru”, susținut de artista multidisciplinară și co-fondatoarea Giuvlipen, Mihaela Drăgan. Atelierul se desfășoară în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Rom Kathe Akana x Giuvlipen – We share her story, între orele 11-15, la Teatrul Evreiesc de Stat.

Cum arată viitorul teatrului? Cum putem face teatru un spațiu incluziv în care toată lumea să se simtă în siguranță? Care sunt practicile artistice care pot face din teatru un mediu progresist?

Mihaela Drăgan va discuta despre practica ei artistică ca și creatoare de teatru feminist rom, despre etica și principiile care pot face din teatru un loc mai sigur pentru toată lumea, dincolo de etnie, gen sau orientare sexuală.

Artista va examina cadrul instituțional care a pus bazele creării unei companii independente de teatru rom, teme ca aproprierea culturală, reprezentarea și autoreprezentarea minorităților în teatrul contemporan, responsabilitatea artiștilor ca formatori de opinie și alte subiecte recurente din sfera teatrului politic.

Împreuna cu participanții, artista își propune să creeze un manifest care să pledeze pentru nevoia teatrului de a se reforma și care să vină în sprijinul artiștilor de teatru în construirea unor practici de lucru consensuale și etice.

Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale Agenției Executive Europene pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici EACEA nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea.

Shopping Basket
RO