Lansarea emisiunii online

Eu sunt actrița principală

Animație de Ioana Trușcă și Ana Banu.

Reprezentarea romilor în presă, artă și film: se lansează primul episod al emisiunii online Eu sunt actrița principală

Moderatoare: Zita Moldovan & Mihaela Drăgan

Pe 17 decembrie, de la ora 19.00 se lansează primul episod, dintr-o serie de 7, al emisiunii online Eu sunt actrița principală. Emisiunea va trata în fiecare episod tematici legate de arta, cultura și identitatea romă privite dintr-o perspectivă antirasistă și de autoreprezentare și va avea loc în format digital pe pagina de Facebook a companiei de teatru rom Giuvlipen.

Tema primului episod — Reprezentarea romilor în mass-media, teatru și film — este un răspuns binevenit la întâmplările recente, în care se dezbate caracterul rasist al unui discurs public. Pentru că mediul artistic, dar și spațiul mediatic abundă de stereotipuri legate de identitatea romă, gazdele emisiunii — actrițele Zita Moldovan și Mihaela Drăgan — și-au propus să creeze un spațiu de exprimare pentru perspectiva romă prin implicarea specialiștilor și specialistelor rome în proiecte care dezbat propria identitate și istorie.

Împreună cu invitatele primului episod: Dr. Margareta (Magda) Matache — cercetatoare și directoare a Programului de Studii Rome din cadrul Universității Harvard, și Andrei Șerban — actor, dramaturg, trainer și regizor rom, unul dintre fondatorii Macaz – Bar Teatru Coop., promotor al mișcării de teatru politic, și cu invitatul nostru surpriză, Adrian Petrache, finalist al sezonului actual al X-Factor, ne vom concentra asupra manifestărilor rasismului în aceste medii și domenii artistice, vom vorbi despre cum se deconstruiește rasismul prin discurs și ce alte metode avem la dispoziție pentru a combate prejudecățile și a inspira și reprezenta comunitatea romă. Mai multe despre primul episod puteți găsi pe pagina de Facebook a evenimentului, aici.

Shopping Basket
RO