LA  HARNEALĂ

„Harneală” –  înseamnă conform DEX: 1. ironie, batjocură; glumă proastă 2. (deț.) simularea îmbolnăvirii în vederea sustragerii de la îndeplinirea unei sarcini.

Avocați, mafie imobiliară, executori, jandarmi, primari, secretare, speculanți afectivi, artiști oportuniști – toți sunt călare pe casele din zona bucureșteană de maxim interes imobiliar, Rahova Uranus, de unde au fost și urmează să fie evacuați sute de oameni. Femeile evacuate și copiii lor, împreună cu Mihaela Drăgan, disecă pas cu pas procesul de pierdere a acoperișului de deasupra capului și afacerea profitabilă a distrugerii unei comunități.

Zona Rahova-Uranus este vizată de dezvoltatorii imobiliari datorită amplasamentului central. Situația evacuărilor forțate este însă un fenomen prezent în toate cartierele și sectoarele din București și în toate orașele din țară. Evacuații prinși în procesul de curățire de săraci și romi a centrelor orașelor, alături de activiști, se solidarizează și protestează pentru a-și face disperarea auzită de cei care au obligația să respecte dreptul la adăpost și la viață, indiferent de etnie sau statut social.

Spectacolul este o producție independentă produsă în colaborare cu La Bomba Studios, Rahova – Uranus și tranzit.ro/București

 

ECHIPA ARTISTICĂ

Coordonatori: Mihaela Drăgan și Mihai Lukács 
Distribuția: Mihaela Drăgan, Gabriela Dumitru, Marian Dumitru, Claudiu Eremia, Cristina
Eremia, Alexandrina Fieraru, Andreea Fieraru, Cornelia Ioniță, Marian Ioniță, Mihai Lukács

Shopping Basket
RO