Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (Blvd. Mărășești 80-82)
SEXODROM
SEXODROM are premiera pe 7 și 8 mai 2019 la Centrul Național al Dansului București (Calea Mărășești 80-82). SEXODROM chestionează printr-un discurs performativ cum structurile sociale și politice ne influențează viața privată. Când lumea e o scenă în care retorica nesiguranței și a fricii ne modelează din ce în ce mai mult privirea asupra vieții, venim cu o contrapropunere: aceea de a ne celebra senzualitatea și apartenența la comunitatea queer si minoritatea romă. Mai multe detalii despre eveniment aici.
Următoarele reprezentații vor avea loc pe 24 și 25 iunie 2019 la Centrul Național al Dansului, București.
„Kali Traš/ Frica neagră” este o co-producție bilingvă română-romani a Giuvlipen și Teatrul Evreiesc de Stat și primul spectacol de teatru despre Holocaustul romilor din România. Pornind de la cartea „Cu moartea-n ochi” a scriitorului Valerică Stănescu, aflăm povestea lui Diloda, Șopârla, Leanca și Franț – actori, păpușari, ghicitoare și muzicieni romi – când sunt deportați în Transnistria, în lagărele de la Bug în timpul planului de exterminare etnică din timpul regimulului fascist condus al lui Antonescu. Supuși unor condiții de viață inumane ei visează să vină înapoi acasă. Vor reuși să se întoarcă împreună în România? Dacă nu, cine le va păstra memoria suferințelor trăite, în speranța că istoria nu se va mai repeta?
Următoarele reprezentații ale spectacolului:
Teatrul Evreiesc de Stat din București (Str. Iuliu Barasch 15)
03 Februarie – ora 19:00 / 28 Februarie – ora 20:00 / 19 Martie – ora 19:00 / 04 Aprilie – ora 19:00 / 09 Mai – ora 19:00
POLITICI IN PRIVAT
atelier de scriere dramatică pentru tinere și tineri romi
Am deschis open call-ul pentru atelierul gratuit de scriere dramatică din 9-16 martie 2019 ✨„Politici în privat”✨ realizat împreună cu dramaturgul și regizorul Bogdan Georgescu, la București. Dedicat artistelor și artiștilor romi – performeri, scriitori, dramaturgi etc. – atelierul va avea ca teme principale sexualitatea și identitatea sexuală. Vom explora cum aspectele personale pot defini experiențe sociale și în ce măsură identitățiile noastre sunt politice. Mai multe detalii aici.